Kurser och Workshops

Prova på Satyananda Yoga
Trollhättan 11 dec 2023


Gratis prova på-tillfälle för dig som är intresserad av yoga men aldrig provat eller för dig som redan praktiserar yoga men vill prova klassisk yoga. 

Tid: Måndag 11 december kl. 18-19.30
Pris: Ingen kostnad
Plats: Medborgarskolan
          Storgatan 19, Trollhättan
Kursledare: Canelle Joachim
Anmäl dig här senast 4 december

 Kakaoceremoni 16 dec 2023

Tillsammans med kakaon skapas en plats för avslappning. En plats för sång eller för att lyssna på musik. Kanske också en plats för dans och för att resa in i sitt eget hjärta. Kakaon har varit en medicin i Mexico, Guatemala och många andra länder i Sydamerika.

En kakaoceremoni är en flera tusen år gammal ritual som använts i andligt och medicinskt syfte. Traditionellt intogs kakao av kungligheter och på ceremoniella sammankomster för att stödja visioner, processer av läkning och känslan av samhörighet. Idag har kakaoceremonin blivit en populär ritual över hela världen, ett sätt att underlätta avslappning och sinnesro.

Ledare för ceremonin är Genko med stöd av Canelle och Zion.Kakaon kommer från Bali och är uppblandad med olika kryddor.

Tid: 16 december kl. 17.00 - 19.00Plats: Uxås 276, Lilla EdetPris: 200:-

Dreamweaver 6 Januari 2024

Ge det nya året en djupt positiv riktning och delta i Dreamweaver tillsammans med Vigyan.

Dreamweaver-ceremonin är en ceremoni för hågkomst och vänskap, det är en ceremoni för att hela relationer och det är en ceremoni för att minnas vår förmåga att ge näring åt livet.

Vi lever i speciella tider där vår berättelse om oss själva och världen inte tjänar oss längre, där vi måste omfamna nya idéer och nya sätt för att samskapa en ny kultur och en ny framtid för mänskligheten och allt liv på jorden. Vi har levt en berättelse om separation och konkurrens och den har tagit oss in på en ohållbar väg. Vi är på väg mot vägs ände och världen som vi känner den blir snabbt svårare och svårare att upprätthålla.

Den goda nyheten är att samtidigt som den gamla berättelsen om separation sviker oss så växer en ny berättelse om enhet och samhörighet fram och vi börjar komma ihåg och förstå våra relationer på ett nytt sätt.

I Dreamweaver träffas vi för att påminna oss själva om de relationer som stöder vårt liv. Vi ger näring åt vänskapen och använder tacksamhetens kraft för att göra medicinen som kan läka vår relation till oss själva, till vår familj och våra vänner, till vårt samhälle och till livets väv med avsikten att åstadkomma återställandet och blomningen av Paradise Earth.

Med hjälp av musik och berättelser skapar vi en ritual och öppnar oss för nya möjligheter och en djupare känsla av gemenskap. Vi bjuder in andevärldens visdom och stöd och arbetar tillsammans för att skapa harmoni och välstånd i förhållandet mellan oss själva och jordelivet.

Dreamweaver är en samskapande ritual så ta med dina instrument och heliga verktyg om du har sådana.

Tid: 6 januari kl. 18.00-20.00Plats: Uxås 276, Lilla EdetPris: 200:- 

Yogadag 21 januari 2024

Ibland är det svårt att göra yoga hemma. Det finns mycket som tar vår uppmärksamhet och tid: jobb, familj, diverse vardagssysslor, kanske husdjur eller andra åtaganden. Många söker sig till yoga för att den hjälper oss att varva ner, därför blir yoga också ibland synonymt med "en behövlig paus", en stunds vila innan vardagen tar fart igen. Att yoga associeras med paus är nog i sig inget större problem, pauser är bra och nödvändiga men det höga tempo vi ofta håller i vardagen har blivit en norm och det gör att vi ibland tycker att vi skämmer bort oss själva när vi ger oss själva tid. Tid att ta det lugnt, tid för återhämtning och reflektion eller tid för att ta hand om kroppen. Faktum är att yogan finns till för oss som verktyg att använda i livet vi lever, i vardagslivet, hela tiden. Man praktiserar inte yoga för att bli bättre på yoga, man praktiserar yoga för att bli bättre på att leva.

Yogadagen är ett tillfälle för den som under en dag vill komma bort från vardagsbestyren och avsätta lite mer tid för yoga. Dagen innehåller både praktik och teori och passar för nybörjare samt för den som är väl bekant med yoga.

Program för dagen

10.00-12.00: Asana (kroppspositioner), pranayama (andningsövningar), Yoga Nidra (djupavslappning)

12.00 - 13.00: Lunch

ca.13.15 - 14.00: Yoga, teori, reflektion och samtal

14.15 - 14.30: Avslut

Vi serverar vegetarisk lunch och fika.

Tid: 21 januari kl 10.00-14.30Plats: Uxås 276, Lilla EdetPris: 850:- Kursledare: Canelle Joachim

Anmäl dig här senast 15 januari


Soundpainting 10 Feb 2024

Välkommen till en dag fylld av färg, form och ljud. En dag där vi kan måla intuitivt i ett flöde där ljudet och musiken vägleder oss.

Vi kommer att använda oss av olika redskap, färger och material som gör att vi inte behöver begränsa oss i vårt kreativa skapande. Tillsammans med Henriks vackra musik och ljudlandskap vägleds vi in i vår skapande process. Genom att experimentera med färg, form och ljud kan vi få vara i ett flöde där vi kan vara med det skapande vi utför i stunden, utan krav på resultat och prestation.

Zion Ivarsson och Henrik Wirblad kommer att vägleda genom dagen.

Henrik Wirblad, artistnamn Dukuza, är en multiinstrumentalist som bygger upp fantastiska ljudlandskap och rytmer med hjälp av olika instrument, både analogt och elektroniskt. Lyssna på Dukuza på youtube eller på soundcloud.

Zion Ivarsson är konstnär och lärare inom frigörande måleri, fritt skapande och kreativa processer. Besök hans hemsida här.

Material och färg finns på plats och ingår i priset.

Om du har färger; akryl, akvarell eller annan färg samt penslar och redskap så får du gärna ta med dig dem.

Program för dagen:

16.00-17.15 Zion går igenom olika övningar inom frigörande måleri och kreativa processer, du får lära dig om olika redskap, färger och material för måleri.

17.15 - 18.00 Kvällsmat

18.15-20.15 Duzuka spelar live, deltagare skapar intuitivt måleri till musik

20.15-21.15 vi samtalar om vår upplevelse och de verk vi har skapat under dagen.

Vi serverar vegetarisk kvällsmat.

Tid:10 februari kl 16.00-21.15Plats: Uxås 276, Lilla Edet.Pris: 850:-

Satyananda Yoga
Lilla Edet 

Grundkurs Hösten 2023
Fullt

Start: 12 september 2023

Tid: Tisdagar 18-19.30
Antal tillfällen: 10 (uppehåll v. 44)
Pris: 1400:-
Möjlighet att dela upp betalningen finns
Plats: Uxås 276, Lilla Edet

Fortsättningskurs Hösten 2023

Start: 11 september 2023
Tid: Måndagar 18-19.30
Antal tillfällen: 10 (uppehåll v. 44)
Pris: 1400:-
Möjlighet att dela upp betalningen finns
Plats: Uxås 276, Lilla Edet