Zion Ivarsson

Jag är bild och visuell lärare som arbetar med kreativa processer inom skapande och måleri. Jag har väglett och guidat små och stora grupper, barn och äldre i olika konstellationer inom kreativa processer och fritt skapande. Jag bor i Lilla Edet och är verksam som lärare i Stenungsund kommun.

Mina workshops och kurser har olika innehåll men alltid fokus på att utveckla vår kreativa skapande sida, som vi alla har inom oss. Jag anser att skapandet är ett grundläggande mänskligt behov som vi alla behöver för att utvecklas. Du behöver inga förkunskaper för att delta på mina workshops och kurser.

Workshop/Kurser


Cirklar erbjuder kurser, workshops och retreats inom Yoga och frigörande måleri. Vi lägger alltid upp kommande workshops och kurser under fliken Hem, kommande events.

Skillnaden på kurs och workshop är att kurs sträcker sig över flera tillfällen medan workshop är under ett eller två tillfällen. Zion Ivarsson håller i samtliga kurser/workshop, och kan komma ut och till er och hålla i kurser/workshop på plats. Cirklar har också tillgång till egen lokal.

Kurser och workshops anpassas till dig som kund, när det gäller tid, budget och deltagare. Om du finner någon kurs/Workshop som känns bra, lärorik och spännande. Mejla oss för mer info så diskuterar vi fram ett upplägg, baserat på dina önskemål.

cirklar@outlook.com

Cirklar har F-skattsedel.

Kurser/Workshops

Kreativa processer/fritt skapande

Rhythm and Paint-Workshop

Workshop som fokuserar på fritt skapande i samband med Rhythm. I denna workshop samarbetar jag med musiker som spelar live medan vi målar. En underbar upplevelse! Genom musiken så kommer deltagarna lätt i ett flow där målandet styr sig självt. 

Deltagare 5-20 st


Frigörande måleri-Workshop och kurs

Workshop där deltagare lär sig att släppa alla krav på resultat och prestation. Genom övningar och tekniker så lär vi oss att få ett flöde i måleriet. Vi lär oss att vara i nuet och ett med det skapande vi utför i stunden.

Deltagare 5-20 st


Symbolspråk och metaforer-Workshop och Kurs

Lär dig om symbolik och symbolspråk. Vi lär oss om olika symboler i världen, från olika kulturer och världsdelar. Vi lär oss om surrealism och hur det går att använda sig av olika metaforer för att få sitt egna personliga och intressanta bildspråk.

Deltagare 5-20 st


Förmågan att lämna plats och ta plats-Workshop

Workshop som fokuserar på att stärka samarbete och gemenskap mellan olika individer. Genom kreativt skapande i gruppövningar så lär vi oss att ta plats och att kunna ge plats. Utgår från ett specialpedagogiskt perspektiv i samband med kreativt skapande.

Workshop som fungerar bra att göra inom företag och olika personalgrupper, för att stärka samarbete.

Workshop som fungerar bra att göra inom skola, kopplat till värdegrundsarbete.

Antal deltagare 5-20 st


Alla kan måla/ Grundkurs måleri-Kurs

Lär dig måla med Akrylfärg. Du lär dig färglära, bildkomposition, hantverksmässiga tekniker och olika redskap för måleri. Du lär dig grunderna från skissteknik till färdig tavla i Akryl. Utgångspunkten för kursen är att alla kan måla.


Stencil Art-Workshop och kurs

Lär dig göra perfekta bilder och motiv i sprayfärg och Akryl, med utgång från dina egna fotografier. Du lär dig bildkomposition, fotografi, digital bearbetning, sprayfärgs tekniker och mallteknik. Att skapa genom mallteknik och sprayfärg är ett väldigt roligt och befriande sätt att arbeta, då resultatet alltid blir väldigt bra. När du lärt dig teknikerna så kan du i princip göra vilka bilder och motiv du vill.

Antal deltagare 5-20 st


Design för Hållbar utveckling-Workshop

Vi tittar på olika konstnärsprojekt och designprojekt som pågår i världen inom hållbar utveckling, för att få inspiration till att skapa vårt egna projekt. Vi tänker och diskuterar i grupp om vad hållbar utveckling är och hur man kan tänka runt de miljöproblem som finns i världen. Därefter skapar vi våra projekt i 3D material, kartong, lera, färg, gips, trä m.m.

Denna workshop vänder sig till yngre deltagare 7-12 år.

Workshop som fungerar bra att göra inom skola, går att koppla till läroplan.

Antal deltagare 5-20 st


Resa till inre bilder-Kurs och Workshop

I denna kurs/workshop arbetar vi med att få fram de inre bilderna som finns lagrade i oss. De inre bilder som finns i det undermedvetna som behöver komma ut, som först kan kännas utan mening, men som senare ger sin mening. I Denna workshop/Kurs samarbetar jag med musiker och ljudkonstnärer som skapar ett rum för meditation, en ljudresa som du går igenom för att finna de bilder som finns lagrade inom dig. Du kommer därefter att måla dessa bilder med guidning och stöttning i ditt arbete.

Deltagare 5-20 st


Lär dig spela Djembe-Kurs och workshop

Djembe är en trumma vars ursprung ofta räknas till Guinea i Västafrika. Den spelas traditionellt även i Senegal, Gambia, Mali och Elfenbenskusten. Vi lär oss att spela olika arrangemang och rytmer i grupp, går även att få enskild undervisning.

Att spela djembe trumma är fantastiskt roligt och inspirerande, särskilt i grupp då det går att göra olika arrangemang. När man spelar Djembe så finner man ett oerhört fokus och koncentration då hela kroppen samt tankeverksamheten måste samverka, samtidigt. Man rycks med i rytmerna och det ger en väldigt uppiggande energisk känsla. Man känner sig levande, pigg, fylld av energi, koncentration och fokus.

Deltagare 1-6 st